Бившият министър-председател Симеон Сакскобургготски остро разкритикува решението на кабинета Петков да

...
Бившият министър-председател Симеон Сакскобургготски остро разкритикува решението на кабинета Петков да
Коментари Харесай

Сакскобургготски оплака изгонването на руските дипломати

Бившият министър-председател Симеон Сакскобургготски остро разкритикува решението на кабинета „ Петков ” да изгони чиновници на съветското посолство в София. Той разгласи, че мярката е ненужно провокативна и му прилична на поръчка от чужбина.

" Нечувана работа е гоненето на толкоз дипломати, ненужно и провокативно. Изглежда по този начин, като че ли е под някакъв различен, чужд натиск. Не споделям, че е, но сякаш е съвсем поръчково, което е още по-грозно за нас, българите ", разяснява той абсурда с Москва в. И акцентира, че други страни от НАТО не са предприемали дейности от " подобен диаметър ".

Руснаците са с имперско мислене и самочувствие и с тях би трябвало да се работи по-предпазливо, счита експремиерът. " Колко години ще ни трябват в този момент, с цел да си върнем взаимните пазари, отношенията? Жалко е, тъй като има страсти и моменти на не напълно обективно и рационално разсъждаване “, счита още Сакскобургготски .

Също толкоз сериозно се произнесе и за неумението на политиците да се оправят с политическата рецесия в страната. " Губим време, средства и какво ли не с толкоз избори към този момент! В чужбина ни гледат и си споделят: " Тези хора не могат ли да си оправят вътрешния двор? " Сравняват ни с някои нестабилни страни, толкоз е неверно и тъпо, и има последици ", сподели той. И показа, че не усеща " доста огромна доза идеология в тия работи ", а по-скоро его.

Сакскобургготски коментира и другия значителен външнополитически проблем – рухването на българското несъгласие върху европреговорите на Северна Македония и Албания. „ Лично за мен значимото е добруването на тези нации – Албания, Северна Македония и ние. Защото ние сме към този момент в Европейски Съюз. Те за какво да се изключват от това благо или тази общественост? Не бива на отрицателното да се стопираме, а да погледнем по какъв начин да излезем от тази обстановка, без някой да каже:„ Родоотстъпници “! Има настройки в някои страни, които загатват, че България се пробва да изнудва, което е ужасно грозно. Докато ролята за нас е да кажем: " Братя "! Да ударим едно рамо, а по-късно към този момент – с нашия опит, който сме придобили. Дай боже да се откри формула - ето френското председателство (на Европейски Съюз - бел.ред.), което се стараеше толкоз “.

ЛИЧЕН ЖИВОТ

„ Ставам рано, до към един, един и половина на обед работя по всякакви неща - преписка, бумаги. Обядвам късно. Спя малко, популярност Богу, по този начин спестявам значително време. Вечер и нощем чета, това за мен е най-голямото наслаждение ”, описа Симеон Сакскобургготски.

Той показа, че не се усеща като " глава " на фамилията. „ Просто съм дядото на тези хора, които живеят в разнообразни страни, имат разнообразни специалности, разнородни ползи. ”
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР